Waor komde gij vandaon en van wie bende gij er een?

Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ is in 2018 gestart met een  Genealogiegroep.

Iedereen, lid of geen lid van onze Heemkundekring, kan zich hiervoor aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanleiding tot het starten van deze groep

 

Het Tv-programma ‘Verborgen Verleden’ zal er vast een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd, maar het maken van stambomen is van alle tijden en nog steeds onverminderd populair. Bovendien zijn de mogelijkheden om een stamboom te maken door de digitalisering van oude bronnen steeds groter geworden.

 

Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ heeft al eerder aandacht aan dit onderwerp geschonken. Dat is niet zo vreemd want genealogie sluit naadloos aan bij heemkunde. Door allerlei oorzaken was dit onderwerp een tijdje blijven liggen. Jos Kepers, de genealoog van Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’, drong er bij het bestuur op aan om het stamboomonderzoek weer nieuw leven in te blazen. Dat staat nu te gebeuren met het vormen van een Genealogiegroep.

 

Voor wie is deze groep bedoeld?

De Genealogiegroep is voor iedereen die interesse heeft in het onderzoeken en maken van stambomen, ongeacht kennis en ervaring. Zowel de beginnende als de gevorderde genealoog is welkom. Het is juist de bedoeling te komen tot een gevarieerde groep, waarbij kennis en ervaring gedeeld worden, maar vooral ook het plezier om stambomen en de daarbij horende (familie)geschiedenis uit te pluizen. 

 

 

Wat is de aanpak?

Het maken van een stamboom is een zeer persoonlijk zaak. In de Genealogiegroep vertellen de deelnemers elkaar hoe zij “zijn” of “haar” stamboom (willen) maken. Uiteraard helpt Jos Kepers de beginners op weg.  Informatiebronnen en ervaringen worden uitgewisseld en men kan leren van elkaars ervaringen bij het raadplegen van bepaalde bronnen.

 

Aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats Dorpsstraat 50, Dorpsmuseum ’In de DrieSnoeken’.

En zoals gezegd aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar hetlandvangastel@ziggo.nl, ter attentie van Jos Kepers.

Hij neemt dan vervolgens contact met u op om nader af te spreken.

 

Agenda bijeenkomsten Genealogiegroep:

Voor de actuele informatie rondom de bijeenkomst wordt de informatie actueel gehouden onder de menu-items Agenda en Actualiteiten