Gastels Dikteej

De organisatie had, om diverse redenen, besloten om in afwijking van de voorgaande edities te kiezen voor deelname per groep in plaats per individu. Dit stuitte aanvankelijk – zoals verwacht – op enige weerstand van mogelijke deelnemers. Uiteindelijk hadden we op donderdag 28 februari 2019 toch weer ruim 100 deelnemers in de ‘Blauwe Zaal’ in ‘Het Veerhuis’. En net als voorgaande keren werd het weer een gezellige carnavaleske avond. Iedereen verkleed en in beste stemming. Om 20.00 uur begonnen we.

 

‘Ut lôôpt op rollukes’ was voor 2019 het carnavalsmotto waarmee de organisatie, die in handen was van ‘Het Veerhuis’, Heem-kundekring ‘Het Land van Gastel’, Carna-valsvereniging ‘De Vastelaovedzotte’ en Rien van Hasselt aan de slag is gegaan. Zo op het eerste gezicht niet direct een eenvoudig motto om vragen bij te bedenken, maar gaandeweg het brainstormen, bleek het geen echt probleem te zijn.

We gingen voor in totaal 9 ronden met in elke ronde 10 vragen. En we zorgden ervoor dat iedereen het idee had dat hij meedeed.

Activiteiten met “lopen en rollen” zijn  er volop in Oud Gastel. Niet vreemd dat er beeldvragen waren over het dauwtrappen met de Gastelse Fanfare, de triathlon, de avondvierdaagse etc. Ook aan bod kwam wie er een hoofdrol speelde in: ‘ Politiek debat in Oud Gastel door campagnerel afgeblazen’ en ‘Ze kunnen op een nieuw bloemenveldje in Oud Gastel terecht’.

Er werd er gevraagd naar de Gastelse toppers die lopen of rollen: Jan Jonkers, Bernard Heshof, Ad Tak zelfs Hans Wierikx kwam naar voren. Uiteraard waren er ook nog de dialectvragen met ‘douwkaar’, ‘lillepwoote , bolleket, etc. Voor de muziekronde was het overduidelijk dat we moesten kiezen voor ‘Rock and Roll’, ‘De Four Tak’ met ‘Op de tandem’ en Corry Konings met ‘Alles loopt op rolletjes.

Al met al werd het een leuke avond. Karel Paantjes van de winnende groep ‘Wa’dun Getob’ kreeg van Peggy Bus de eerste prijs overhandigd. De prijzen waren net als voorgaande jaren weer een creatie van Peggy.