‘Ut Gastels Dikteej’ op 23 februari 2017

Voor de tiende keer werd ‘Ut Gastels Dikteej’ georganiseerd; de editie 2017 vond plaats in ‘De Blauwe Zaal’ van ‘t Veerhuis. Evenals voorgaande jaren lag de regie in handen van Stichting ‘Vastelaovedzotte’, ‘t Veerhuis, Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’, Elly Schepers en Rien van Hasselt. Ruim 100 deelnemers, waaronder ook een aantal nieuwkomers, zoals leden van korfbalvereniging Juliana, waren van de partij. 

Het motto voor dit jaar luidde: “Van alle marte t’uis”. Dat was voor de organisatie een heel dankbaar motto. Heel veel vragen hadden dan ook een directe link met de markt. De temaote, èèrpels, peejkes, boerekèès en karmenaoie kwamen uitgebreid aan bod evenals de markten uit de omliggende plaatsen. Van de Gastelse markt werden foto’s vertoond met de vraag aan de deelnemers “welk Gastelscarnavalsmotto wordt hier uitgebeeld”. 

 

En omdat het om “alle marte” ging, kregen de deelnemers afbeeldingen van 10 markten uit de buurt te zien met daarover natuurlijk een aantal vragen. Het rode draadspel was ten opzichte van voorgaande jaren in zoverre veranderd, dat er nu niet per deelnemer maar per groep werd gespeeld.

Als verrassende winnaar van het Dikteej kwam heel toepasselijk de heer Tom Bus uit de bus. Voor de Heemkundekring waren er nog ereplaatsen voor Jan van de Berg en Piet Peeters, zij kwamen net niet op het podium.