Marterei Nieuwe stijl

De naam zegt het al. Het was een Marterei anders dan voorheen. De Gastelse Ondernemersvereniging GOV liet alle betrokkenen weten dat de opzet van de Marterei met ingang van 2017 zou worden gewijzigd. De activiteiten zouden worden beperkt tot de Markt. Hiermee kwam Dorpsmuseum ‘In de Drie Snoeken’ helemaal buiten de “route” te liggen. De verwachting was gerechtvaardigd dat er – in deze opzet – weinig bezoekers naar een activiteit het dorpsmuseum zouden komen.

De oplossing kwam snel. In overleg met Café ‘Onder de Toren’ en ‘Gastels Trots’ werd besloten de geplande activiteit in Café ‘Onder de Toren’ onder te brengen. ‘Gastels Trots’, ‘Het Land van Gastel’ en Café ‘Onder de Toren’, een ijzersterk trio was geboren.

 

De plannen kwamen rond en op zondag 18 juni 2017 hebben zowel ‘Gastels Trots’ als ‘Het Land van Gastel’ hun tijdelijke intrek genomen in de achter- en bovenzaal van Café ‘Onder de Toren’. Het was die dag heel warm en de bezoeker aan de braderie kon daar zijn of haar dorst lessen en tevens een bezoek brengen aan de presentaties van de Gastelse historie. Een selectie van films over de Gastelse geschiedenis en diapresentaties uit het archief van de Heemkundekring werden vertoond. Ook de inbreng van de vele volgers uit zowel Oud Gastel en heel ver daarbuiten aan de facebook-pagina van ‘Gastels Trots’ kwam nadrukkelijk aan bod. Toppers van vorige jaren: ‘Gastel 1955’ en ‘Rondje Markt’ werden weer uit de kast gehaald. Succes was verzekerd.

Een gezamenlijke activiteit die voor herhaling in aanmerking komt.