Boeren, burgers en buitenlui

Expositie ‘Boeren, burgers en buitenlui’ tijdens de Open Monumenten-Dagen 9 en 10 september en gedurende de Cultuurmaand tot 7 oktober

Heemkundekring Het Land van Gastel organiseerde gedurende Open Monumenten-dagen en de Cultuurmaand in Dorpsmuseum ‘In de Drie Snoeken’, in samenwerking met Gastels Trots, een tentoonstelling ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

 

 

Besloten werd om het zwaartepunt van de tentoon-stelling te leggen bij het rijke boerenverleden van Gastel. De heemkundekring beschikt over heel veel materialen die daaraan herinneren. De tentoonstelling, die van start ging tijdens de zeer druk bezochte Open MonumentenDagen, bleef gedurende de rest van het jaar nog te zien in onze ruime museumzaal. Lopende de expositie werden er regelmatig nieuwe foto’s aan de tentoonstelling toegevoegd wanneer die in ons uitgebreide archief opdoeken. Zo troffen we foto’s van een fietstocht van jonge boerinnen, een foto van directie en personeel van textielatelier Van Gils en een groepfoto van een Lourdesbedevaart in 1958 aan. Een deel van de foto’s is afkomstig van ‘Gastels Trots’. Richard Tak maakte een prachtige dia-presentatie die tijdens de expositie werd vertoond.