Watersnoodramp 1953 in relatie met Stampersgat

Historisch boek:

Watersnoodramp 1953 in relatie met Stampersgat. 
Ruim 70 jaar geleden, op 1 februari 1953 werd Nederland kiezelhard getroffen door de grootste natuurramp uit haar geschiedenis. Zeeland, Zuid-Holland en een deel van Brabant werd genadeloos geconfronteerd met de wetten van moedertje natuur. Evenals enkele andere landen aan de Noordzeekust.  Aantal doden alleen al in Nederland 1836!                                             
Maar hoe hebben wij dit in Stampersgat en directe omgeving ervaren, bijvoorbeeld bij onze buren Fijnaart & Heijningen. Is er überhaupt wat gebeurd op Stampersgat en haar omgeving?  Hoe ging het water bij ons aan de Mark & Dintel te keer? Vragen die ook mij bezighielden, want dat het goed mis was, heb ik met mijn eigen kinderogen kunnen goed zien. Er was bij ons op Stampersgat niet veel (meer) van bekend, helaas.

Uiteindelijk ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb tientallen Stampersgatse mensen, oud inwoners ook, naast de heemkundekringen van Stampersgat, Oud Gastel en Fijnaart & Heijningen geïnterviewd. Hieruit is een prachtig, uniek en historisch boek geboren over de dramatische ervaringen van tientallen mensen in en rond Stampersgat Fijnaart & Heijningen in de periode van 1 februari 1953 ten tijde van de watersnoodramp. 
Het boek, bijna 300 pagina’s, met nooit eerder gepubliceerde foto’s komt eind dit jaar uit. U kunt het bestellen bij mij, apm2001@ziggo.nl. Ook zal ik het te koop leggen bij onze, in meerdere opzichten warme bakker en zijn vrouw ‘Beerendonk Brood & Banket’ en de Kringloop winkel de “Martwienkel” in Oud Gastel. Ook kunt u het rechtstreeks bij mij nu reeds bestellen dan kom ik het zodra het beschikbaar is, en u in Halderberge woont, persoonlijk brengen.

Antoon Koevoets. 

 

Het boek komt half januari uit en gaat € 25,- kosten.