Ook Frits Schreuder, lid van onze heemkundekring, krijgt een Koninklijke onderscheiding

Een dezer dagen kregen wij een brief van een lid van onze heemkundekring waarin deze vol trots mededeelde dat hem – tijdens de laatste “lintjesregen” – totaal onver-wacht een Koninklijke onderscheiding ten deel was gevallen.

Frits krijgt namens de burgemeester Oranjetompoucen aangereikt
Frits krijgt namens de burgemeester Oranjetompoucen aangereikt

Het lid waarover we hier spreken is Frits Schreuder, de oudste zoon van dokter Schreuder. 

 

Frits woont al vele jaren in het Noord-Hollandse Castricum en werd ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Dat betekent dus dat samen met Jan en Lia van Oosterhout, drie leden van ‘Het Land van Gastel’ een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. 

 

Frits kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange activiteiten bij de Mixed Hockey Club Castricum. Tussen 1977 en 1997 was hij daar actief als vrijwilliger, bestuurslid en opleider van scheidsrechters.

De trotse Frits Schreuder heeft zojuist zijn onderscheiding opgespeld gekregen
De trotse Frits Schreuder heeft zojuist zijn onderscheiding opgespeld gekregen

 

Tevens was Frits bondsscheidsrechter en floot hij wedstrijden in District Noord-Holland van de KNHB.

Ook was hij zeer actief als vrijwilliger en bestuurslid van de stichting ‘Castricum helpt Muttathara’, een kringloopwinkel die zich inzet voor projecten in ontwikkelingslanden. Jaarlijks worden tientallen initiatieven van vooral Indiase organisaties financieel onder-steund. In dat verband bezocht Frits samen met een collega enige jaren geleden een groot aantal projecten in India. 

 

Frits is tevens lid van het Seniorenkoor Castricum en regelt daar de regelmatige  optredens. 

Op maandag 26 april deed burgemeester Mans van Castricum zijn belronde om Frits te informeren. Binnen een half uur ontving Frits namens de burgemeester 4  Oranjetompoucen. 

 

De onderscheiding zelf werd hem door dochter Nienke op woensdag 28 april opgespeld – in aanwezigheid van een wegens Covid-19 beperkt aantal van slechts vijf personen – drie familieleden en twee andere genodigden.