“Waor komde gij vandaon en van wie bende gij d’r jin”

 

Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ heeft het idee opgevat een Genealogiegroep te starten. Iedereen, lid of geen lid van de heemkundekring, kon zich op 26 april 2018 aanmelden voor deze groep.

Voor het opstarten van de groep ging Jos Kepers te rade bij Ebo Roek en Wim Lock  van Heemkundekring ‘Willem van Strijen’ uit Zevenbergen. Van hen hadden we immers het idee om een genealogiegroep op te starten, overgenomen.

Voorzitter Leo van Leengoed verwelkomde bij aanvang van de bijeenkomst de aanwezigen waarna Jos Kepers de inleiding verzorgde en Ebo Roek en Wim Lock introduceerde.

Ebo en Wim hebben tijdens de startbijeen-komst het geheel begeleid met een zeer uitgebreide PowerPointpresentatie waarin talrijke aspecten van het Genealogieonderzoek ter sprake kwamen. De presentatie op zich was al meer dan de moeite waard. Ook gaven ze aan dat het met de Genealogiegroep bij Heemkundekring ‘Willem van Strijen’ tot op heden nog steeds uitstekend gaat.

De startbijeenkomst heeft ertoe geleid dat we nu een enthousiaste groep aspirant genealogen hebben van ongeveer 12 personen.

Zij komen één keer per maand in het dorpsmuseum samen voor (les in) stamboomonderzoek en alles wat met genealogie samenhangt.