Open Monumentendagen en Cultuurmaand: Expositie Jos Aanraad

Jos Aanraad heeft inmiddels al vele tientallen exposities achter zijn naam staan. Zo expo-seerde hij in het Van Abbe in Eindhoven en in het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch had hij regelmatig een tentoonstelling. Zijn schilderijen wisten ook de weg te vinden naar de Belgische kust en één keer vond men hem zelfs in New York. Opvallend is dat deze expositiereeks in 1988 werd geopend in Dorpsmuseum ’In de Drie Snoeken’ in Oud Gastel. In 2013 was hij er ook tijdens de Marterei maar nu was hij tijdens de Open Monumenten Dagen en de Cultuurmaand terug op de plek waar het allemaal begon. 

De geboren Gastelaar (1945) gaf al zeer vroeg blijk van een groot tekentalent dat al snel werd herkend door Broeder Willibrord, hoofd van de Joannesschool. Omdat in 1957 voor een twaalfjarig ventje Breda wel erg ver weg was, ging Jos niet naar de kunstacademie maar naar de LTS. Zijn ouders vonden trouwens dat het leren van een “echt vak” als huisschilder een verstandigere keuze was.

Jos Aanraad: Chinese kan, steengoedkruik, tinnen kan, glas en fruit

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tekenlessen in Essen, lidmaatschap van een Roosendaalse schildersclub, het bezoeken van tentoonstellingen

in binnen- en buitenland en heel veel zelfstudie, deden Jos besluiten om alsnog als

kunstschilder naar buiten te treden met zijn werk.

De vele bezoekers hebben nu tijdens de Open Monumenten Dagen en in de Cultuurmaand weer kunnen genieten van de fraaie schilderijen van Jos Aanraad.