Bene Merenti

Petitie: Wandelbrug over de Koepelbaan

 

Beste leden van Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’

 

Naar aanleiding van de vele positieve reacties die ik kreeg op het artikel in de Halderbergse Bode van 3 februari jl.* met betrekking tot een wandelbrug over de Koepelbaan tussen Sportpark Albano en natuurgebied Bossche Laag, heb ik een petitie opgesteld.

 

Inmiddels is deze petitie verbreed naar: 

 

Wandelbrug over de Koepelbaan tussen Sportpark Albano en Bossche Laag

 als onderdeel van verbeterplan wandel-infrastructuur Halderberge

 

Eén van de personen die dit initiatief ondersteunt is Piet Peeters, lid van onze heemkundekring en tevens collega-lid van de “Gidsen van de Basiliek”.

Hij attendeerde mij op de raakvlakken die deze petitie heeft met het Religieus Erfgoed van Oudenbosch.

     

Opgenomen in deze petitie is het  doortrekken van het Parelpad naar het op Sportpark Albano gesitueerde ‘Bene Merenti’, een onderdeel van het Oudenbossche Religieus Erfgoed. Mede door dit initiatief, hopen wij dat dit gebouw wordt gerestaureerd en een nieuwe functie krijgt. Meer over Bene Merenti vindt u op:

https://www.bndestem.nl/roosendaal/heemkring-bene-merenti-verdient-een-nieuwe-toekomst~a19d7f30/

     

De Stadswandeling Oudenbosch wordt met dit initiatief gekoppeld aan de her-ontwikkelde wandel-infrastructuur van Halderberge.

   

We hopen dat – mede vanwege het raakvlak met de regionale geschiedenis – uw interesse voor het  doel van deze petitie is gewekt.

Daarom verzoeken we u vriendelijk de hieronder opgenomen link naar de petitie te openen en – na lezing – deze petitie te ondertekenen.

 

Wij hopen hierna de gemeenteraad van Halderberge medio/eind april te kunnen informeren over onze petitie.

 

Wij verzoeken u dit initiatief zo veel mogelijk te delen met met familie, vrienden en kennissen zodat we daarmee het succes van de petitie kunnen vergroten.


https://petities.nl/petitions/wandelbrug-over-de-koepelbaan-tussen-sportpark-albano-en-bossche-laag?locale=nl

 

Namens Burgerinitiatief  “eenbrugteweinig”

Richard Driessen

     

*Artikel Halderbergse Bode zie: https://www.internetbode.nl/regio/halderberge/330669/driessen-wil-brug-voor-voetgangers-in-ommetje-oudenbosch