Heemkunde activiteiten weer hervat

Beste mensen,

Na een lange periode van onzekerheid lijkt de corona pandemie op zijn retour. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen vertellen dat de nodige beperkende maatregelen die de overheid ons heeft opgelegd zijn komen te vervallen!  We kunnen weer samen komen en bezoek ontvangen, dit hebben we natuurlijk van harte toegejuicht.

Onze vrijwiliggers zijn gedurende de corona periode achter de schermen zeer actief gebleven maar ze kunnen nu de  draad weer helemaal oppakken.

Vanaf heden zijn wij op de gebruikelijke tijden aanwezig in het pand aan de Dorpsstraat 50 en kunt u langskomen voor informatie, het kopen van een jaarboek, het brengen van heemkundige spullen, het maken van een praatje en natuurlijk een kopje koffie.

De deuren van de museumzaal blijven echter vanwege herinrichting nog gesloten. De Heiligenkamer en de Pronkkamer zijn wel geopend.

Ook de genealogie groep is weer begonnen met haar bijeenkomsten. Zie de genealogie agenda.

Herstart nieuwsbrief:

In het verleden ontvingen de leden van de Heemkundekring regelmatig een nieuwsbrief.

Een rondschrijven met nieuws en informatie over de Heemkundekring.

Het bestuur heeft besloten het rondschrijven weer op te pakken. In de toekomst ontvangen leden iedere 4 maanden een schrijven met daarin het laatste nieuws over de Heemkundekring en indien daar nog ruimte voor is, een bericht uit de “oude doos”.

Het schrijven proberen we te beperken tot 2 A4tjes.

Jaarboek:

In augustus 2021 is het jubileum jaarboek 2020/2021 gepresenteerd.

Leden kunnen dit jaarboek gratis verkrijgen.

Niet-leden kunnen het jaarboek voor € 20 kopen.

Diegenen die lid willen worden, betalen hun lidmaatschap ( € 20) en ontvangen het jubileum jaarboek eveneens gratis.

Leden en niet-leden die het jubileum jaarboek nog niet hebben ontvangen maar wel hierin geïnteresseerd zijn, kunnen het boek alsnog verkrijgen door via de mail contact op te nemen met onze vereniging of op openingstijden in ons museum binnen te lopen.

Noot: het aantal nog beschikbare exemplaren is zeer beperkt.

De zeer druk bezochte website van onze Heemkundekring:

In de periode van thuisblijven en 1,5 meter afstand houden, is de website van ‘ Heemkundekring Het Land van Gastel’ door een zeer groot aantal belangstellenden bezocht en het hoge aantal bezoeken gaat nog steeds onverminderd door.

Op onze prima website staat dan ook veel leuke heemkundige informatie. Foto’s, bidprentjes, artikelen, activiteiten en nog veel meer.

Met name onze website presentatie 75 jaar bevrijding Oud Gastel heeft tijdens de coronaperiode veel bezoekers getrokken.

Het is daarom goed te vermelden dat in ons jaarboek van 2019 verschillende artikelen over de Tweede Wereldoorlog staan vermeld.

Dit jaarboek is nog bij het museum te verkrijgen ( € 15). Mocht u het boek nog niet hebben dan is het nu een uitgelezen kans om de website videopresentatie over de bevrijding van Oud Gastel aan te vullen met ons prachtige jaarboek.  De videopresentatie is natuurlijk ook verkrijgbaar.

Met een vriendelijke groet en hopelijk zien we elkaar binnenkort!